1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

понеділок, листопада 14, 2016

119. Психологічний портрет Трампапа. Аналітичні матеріали політичного психолога

Проблеми зазирання в шпаринку, підглядання у щілинку замка, щоб дізнатися більше з видимого, позаяк невидиме недоступно, завжди хвилювали партійного боса, політичного оглядача, пересічного українця.

Точно складений провідними фахівцями психологічний портрет свого часу дозволив «звести в могилу» біснуватого фюрера Саддама Хусейна із синками, розгромити «імперію зла» – покійний СРСР, натиснувши на вождьків-окупантів.
У цій роботі детально описано різні аспекти психотипу громадянина США Трампапа Дональда, свіжоспеченого тамтешнього Президента. Розкриваються деталі й способи його мислення, подається деталізований, по пунктах, аналіз його як особистості, надаються реальні інструменти з прогнозування його поведінки в майбутньому, розкриваються способи маніпулювання й впливу на нього нині.

Цей аналіз варто підшити й користуватися ним разом із задокументованими фактами, свідченнями очевидців, протоколами допиту співучасників та їхніми добровільними зізнаннями, очними ставками, результатами судмедекспертиз у досьє на Донні, що збирають різні зацікавлені анти- та проамериканські  особи й організації на кшталт Ліліпуті, ФСБ, Слєдком, геть перехарапуджений український політикум та істеблішмент. Аналітичні матеріали політичного психолога пригодяться як професійним українським політтехнологам, керівникам українських партій та рухів, телеканалів, періодичних видань, вищому керівництву української держави (проукраїнського Президента та його команди), міжнародним дипломатичним службам, так і широкому загалу небайдужих українських читачів, що власними свідомими поглядами й зусиллями рухають Україну до свободи.

Шановні пані, панове!

Наш сьогоднішній суб'єкт дослідження перебуває в не найвищому емоційних тонів з усіх колоритних (і не дуже) персонажів, на яких коли-небудь було складено психологічні характеристики Міжнародним аналітичним центром права. Якщо їх (персонажів) розмістити на шкалі емоційних тонів, то це матиме такий вигляд:

4.0 Ентузіазм                         Саакашвілілі
http://zemlj.blogspot.com/2015/06/101.html
3.5 Радість
3.0 Консерватизм                      Порошенкоко
http://zemlj.blogspot.com/2014/05/blog-post_18.html
2.5 Нудьга
2.0 Антагонізм                        Трамппп
http://zemlj.blogspot.com/2016/11/101.html
1.5 Гнів                              Савченкоко
http://zemlj.blogspot.com/2016/03/111.html
                                      Тимошенкоко
http://zemlj.blogspot.com/2014/05/blog-post.html
1.1 Прихована ворожість               Ліліпутя
http://zemlj.blogspot.com/2014/03/blog-post_697.html
1.0 Страх                             Яйцевінкович
http://www.zemlj.blogspot.com/2014/01/30.html
0.5 Горе
0.05 Апатія
0.0 Смерть тіла

Аналіз засновано на загальних закономірностях поведінки людини.

1. Домінантний хронічний емоційний фон суб’єкта дослідження.
Провідним мотивом, основою поведінкових реакцій досліджуваного суб’єкта є емоція відкритої ворожості.

Коментар: у людей яскраво проявляються два емоційних тони: хронічний і соціальний. Соціальний тон безпосередньо залежить від освіти та виховання. Це те, якою людину навчили бути, її звична роль. Хронічний тон - це хронічний стан, в якому перебуває людина. Хронічне перебування в низькому тоні завжди є наслідком психологічного насильства, і супроводжується хворобами й проблемами. Схоже, що наш друг Донні, приколіст по життю,  стабільно загруз в антагонізмі.

Наприклад, у своєму шоу “The Apprentice” (Підмайстер) яскраво видно його напористу поведінку та чутно агресивні слова. Те ж саме він демонструє під час передвиборчої кампанії, у виступі та коментарях до і після перемоги.

2. Поведінка й фізіологія.
Здатний на руйнівні і незначні творчі дії.

3. Психіатричні показники.
Невротик.
Невротик: людина, яка завдає шкоди переважно собі через власні відхилення, але не доходить до самогубства. На невротика впливає одна (або більше) невідомих причин, по відношенню до якої він є наслідком, причому він не бажає бути цим наслідком, - але все ж він здатний діяти деякою мірою, тобто  деякою мірою він може бути причиною в інших областях. Душевне здоров'я - це здатність постулювати майбутнє, невротика ж турбують проблеми сьогодення, він щосили бореться з цим. Різниця між невротиком і психотиком полягає в тому, що психотик, зазвичай, є наслідком всього, а невротик є більшою чи меншою мірою наслідком якихось окремих речей - його божевілля поширюється на деякі предмети.

4. Медичні показники.
Час від часу важко хворіє.

5. Емоції.
Виражене обурення.
Обурення це - невдоволення, роздратовання, с. гнів, пересердя; (дія) роздратування.

6. Прояви любові, симпатії.
Антагонізм.
Антагонізм - почуття досади й роздратування, що викликані спробами інших людей до зближення.

Коментар. Політична драма виборів Трампапа-Гілларііі, нарешті, завершилася. Вселенським переляком. Відчутними хвилями боягузства. Багато хто не лише обісралися, але й обісцялися. І не лише на хліборобських просторах Неньки, а й ген-ген як далеко за її межами. І не даремно: адже вони своїми древніми тваринними інстинктами відчули його енергетику і ой як добре знають, чого від нього можна очікувати.

Спинним мозком відчули, очком, мурашками по тілу, тремором спітнілих рук і дрижами тіла. Саме так маленька шавка відчуває наближення великого пса, тому скавчить і зіщулюється.

9. Біль.
Біль у теперішньому часі гостра.

10. Мова: як говорить.
Його мова містить погрози. Знецінює інших людей.

Мова: як слухає.
Слухає повідомлення про про загрози. Відкрито насміхається над позитивом у
розмовах.

"Зумисно шкодьте своєї репутації", - Дональд Трамппп. "Намагайтеся висловлювати перед своїми колегами наперед продумані провокаційні думки, щоб подивитися на їхню реакцію. Я, буває, роблю якісь обурливі зауваження на нарадах тому, що хочу подивитися - чи будуть інші піддакувати, чи стануть  чинити опір. Це дуже хороший спосіб оцінити тих, хто сидить з тобою за столом".

11. Як людина поводиться з письмовими або усними повідомленнями при їх передачі.
Має справу з повідомленнями, що несуть у собі ворожість чи загрозу. Пропускає лише невелику кількість позитиву.

12. Реальність (згода).
Висловлює сумніви - захищає власну реальність. Намагається підірвати реальність інших. Не погоджується.


Я, звісно, можу провести тренінги для тих, хто зацікавлений у конструктивному з ним спілкування. З ним і справді складно спілкуватися.


13. Прояви колишніх важких травм, психотравмуючих ситуацій.
Драматизує деякі минулі негативні інциденти та переважну більшість колишніх важких психотравмуючих інцидентів. Багато драматизацій.

Коментар: драматизація це повне або часткове відтворення вмісту колишніх важких психотравмуючих інцидентів людиною в її довкіллі в теперішньому часі. Психотична поведінка є виключно драматизацією. Наприклад, пані отримує важкий психотравмуючий інцидент, в якій її вдарили в бік і сказали, що від неї немає жодного толку, і що вона завжди змінює свою думку. У якийсь момент у майбутньому важкий психотравмуючий інцидент може знову активуватися, і тоді пані знову може відчути біль у боці, відчути, що від неї немає жодного толку, або вирішити, що вона завжди змінює свою думку. Це і було б драматизацією

14. Статева поведінка. Ставлення до дітей.
Відраза до сексу. Огида. Чіпляється до дітей. Нервує з приводу дітей.

Коментар: коли визначають емоційний тон людини, то по спочатку приймають рішення по кожному з пунктів, і можуть бути різні значення, тому в кінці роботи беруть середнє значення по всім тонам. Пам'ятаємо, що свою третю дружину він вибрав як ознака власного статусу: словенська топ-модель, а його висловлювання про власну доньку, що полюбляє оприлюднювати в інтернеті свої гарнюні фото: "...якби вона не була моєю донькою, то я б на ній одружився", досить промовисне.

15. Контроль над навколишнім світом.
Антагоністичний, несе руйнування собі, іншим людям і навколишньому світу. Хоче командувати, щоб завдавати шкоди.

16. Дійсна цінність для суспільства порівняно з видимою цінністю.
Небезпечний. Уся видима цінність зводиться нанівець потенційною можливістю завдання шкоди іншим.

Не бійтеся, давайте здачі - говорить Дональд Трамппп. Зрозумійте, якщо на Вас морально тиснуть - то відповідайте тим же. Якщо Вас просто так ображають - нападайте на кривдників з усієї сили! Не довіряйте нікому!

17. Етичний рівень.
При можливості постійно і відверто нечесний. На цьому рівні й нижче авторитарність, злочинці.

"У бізнесі потрібно вчитися бути нахабним, ніж мовчазним і жорстоким".

Вважайте: він пишається тим, що 18 років на цілком законних підставах не платить податки! А сплата податків у США, нагадую, це священна корова американської демократії!

18. Як людина поводиться з правдою.
Спотворює правду на догоду антагонізму.

19. Рівень сміливості.
Необдумано, підсвідомо кидається назустріч небезпеці.

20. Здатність нести відповідальність.
Використовує відповідальність для досягнення власних цілей.

"Будьте впевнені в собі - це справжній магніт! Він завжди буде притягувати до Вас людей!".

21. Реальність (згода).
Висловлює сумніви - захищає власну реальність. Намагається підірвати реальність інших. Не погоджується.

"Коли Ви що-небудь купуєте - ніколи не соромтеся торгуватися, при цьому домагаючись для себе більш вигідної ситуації. Я вважаю, що та гордість, яка заважає Вам економити власні гроші - це ознака невдахи, це дурість!".

22. Наполегливість у досягненні мети.
Наполегливість у знищенні ворогів. Нижче цього рівня немає наполегливості в досягненні конструктивних цілей.

23. Буквальність у сприйнятті сказаного.
Сприймає буквально зауваження в тоні антагонізму.

24. Метод поводження з людьми.
Прискіпується й безцеремонно критикує, домагаючись виконання своїх бажань.

25. Приємні моменти.
Можна знайти небагато справжніх приємних моментів. Отримує "задоволення" від вираження антагонізму.

26. Ступінь піддатливості гіпнозу.
У деякій мірі присутнє відкидання, але може бути загіпнотизований.

27. Рівень дії розуму (приблизна оцінка).
Є відгук аналітичного розуму, Підсвідомість повністю в дії.

28. Здатність відчувати задоволення в теперішньому часі.
Зрідка, у надзвичайних обставинах відчуває деяке задоволення.

29. Цінність як друга.
Погана.

30. Наскільки навколишні люблять людину.
Рідко подобається.

31. Стан речей, які належать людині.
Дуже занедбані.

"Були часи, коли я дуже пишався тим, що купую собі дешеві костюми. Для мене було не логічно платити тисячі доларів за одяг, якщо можна було купити його всього за 50 доларів. Хто про це дізнається? Вже з роками я зрозумів, що був ой як неправий. Зараз я купую собі дороге і якісне взуття, й воно мені здається вічним! А про своє дешеве взуття пам'ятаю, що воно швидко зношувалися й мало вигляд на ті самі гроші, за які я його придбав".

32. Наскільки добре людину розуміють.
Часто не розуміють.

33. Потенціал успіху.
Поганий.

Коментар: коли визначають емоційний тон людини, то по спочатку приймають рішення по кожному з пунктів, і можуть бути різні значення, тому в кінці роботи беруть середнє значення по всім тонам.

34. Потенціал виживання.
Поганий.
   
Поширений жарт про те, що президентом стане той, хто набере найбільшу кількість лайків, стає все менш смішним. Показники вказують на тенденцію: чим старша вікова група, тим більша її частина проголосувала за Трампапа.





Також за Трампапа проголосувала більшість білих виборців (58%), які становили 70% виборців на виборах в цьому році.


Нічого особливого - за Порошенкоко теж проголосувало більшість білих українців, а за його опонентів голосували жовті азіято-українці російського походження. 

Але у США один в один повторилася ситуація з голосуванням у Великобританії - і там і там долю голосування вирішили білі літні виборці. 
Чому?
Тому, що чим більше людині років, тим у гіршому стані вона перебуває - тим нижче за шкалою емоційних тонів. Геть усі кандидати у Президенти США перебувають в емоційному тоні консерватизму 3.0, а ось Трампп зі своїм 2.0 антагонізм єдиний і дуже наближений до ще нижчого тону білих літніх американців. Тому він для них значно більш реальний, ніж гламурна Гілларііі. 

Ось тому вони за нього й проголосували. 

Нині триває війна між білими українцями й жовтими росіянами. І цей Президент США скористається ситуацією для нівелювання РФ.

"Це останній білий гетеросексуальний Президент США" - резонно вважає пан Д.Корчинський. А втім, поживемо - побачимо.
Слава Україні!

2 коментарі: