1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

четвер, лютого 12, 2015

97. Дерибан від Черновецького до Кличка

Кияни вже вивчили всі способи й методи, що застосовувала команда «Молодої генерації» харизматичного екс-мера Києва пана Леоніда Черновецького, для дерибану київської землі.
Цю тему можна вважати вже закритою – журналісти вичерпно висвітили її. А ось тему, як розпоряджаються київською земелькою хвацькі ударівці нинішнього мера Києва пана Віталія Кличка, ще й досі не розкрито. Ба, навіть яких-небудь подробиць у відкритій пресі вкрай мало. Ця стаття має на меті заповнити прогалину й розкрити ще один спосіб, котрим і досі користуються в Київській міській раді для того, щоб не допустити реалізації конституційних прав киян у сфері земельного законодавства.

перейти до ПОСЛУГИ, КОНСУЛЬТАЦІЇ

Історія ця почалася далекого 2006 року, коли я, автор цієї статті, відніс заяви на отримання землі для будівництва приватного будинку та прибудинкових споруд, дачі, садівництва, городництва, гаражу до Київради. Відтоді сплило багато часу. Я виграв суди, що підтвердили моє право отримати землю. Київська міська рада тричі (ТРИЧІ!) відмовила мені в моєму конституційному праві на землю. Європейський суд з захисту прав людини в місті Стразбурзі прийняв від мене ще дві справи про захист моїх  порушених Київрадою конституційних прав.           
 http://zemlj.blogspot.com/p/5.html

А тепер розберемо, як саме Київрада відмовляє мені (і не лише мені одному), в реалізації конституційного права на землю.
 

Річ у тім, що депутати не дебатують, щоб загальним обговоренням вирішити, надати землю тому чи іншому заявнику чи недати. Зовсім ні. Той, хто так вважає, наївно необізнаний у всіх тонкощах підкилимних і потаємних механізмах функціонування чиновничого апарату, що вірно служить сам собі, а не людям. 

Депутатам виносять ЗАЗДАЛЕГІДЬ ПІДГОТОВЛЕНІ рішення з формулювання «ТАК» або «НІ». Тобто виділити комусь землю, або не виділяти вирішили не вони. Головуючий зачитує рішення і депутати слухняно голосують, зазвичай 100%, «за» чи «проти» не вникаючи в суть справи.

І ось лишень тепер ми підійшли до головного: хто ж ці таємничі й всемогутні чиновники, що так легко підміняють собою справжнє народовладдя? Хто ці люди, що самі вирішують кому дати землю, а кому й не дати? Можливо, вони настільки впливові й розумні, що й усієї Київської міської ради зі всіма її депутатами, фракціями та групами вже не потрібно? Навіщо? Адже за них вже все зважили й прийняли рішення – а підняти руку й проголосувати кожен дурень зуміє. 


Давайте розберемося.


 ЗАЗДАЛЕГІДЬ ПІДГОТОВЛЕНІ рішення з формулюванням «ТАК» або «НІ» готує депутатам Головне управління земельних ресурсів при Київській міській раді. Ось прізвища цих держслужбовців, що підготували відмови:


кадастрова справа А-20648
Заступник міського голови-секретар Київради Г.Герега
Заступник голови-керівник апарату О.Пузанов
Директор Департаменту земельних ресурсів в.о. КМР (КМДА) В,Петрук
А.Шевченко
О.Свербиус
Л.Дутця

та кадастрова справа А-15323
Київський міський голова Л.Черновецький
Заступник міського голови-секретар Київради О.Довгий
Заступник голови КМДА О.Луцький
Начальник ГУЗР Київради в.о. КМДА Ю.Кулаковський
Заступник начальника Головного управління О.Фесік
В.О. начальника ГУЗР Київради в.о. КМДА А.Тарнопольський
Начальник юридичного управління Н.Гуйт
Погоджено 29.09.2009 року Постійна комісія Київради з питань земельних відносин містобудування та архітектури
Голова О.Євлах
Секретар С. Кримчак
Начальник управління правової експертизи проектів рішень і розпоряджень секретаріату Київради А.Ярмолюк
Л.Дутця
В.Подлєгаєв
А.Муховников
І.Павленко
Ю.Мосійчук
О.Ткаченко

а також
С.Птуха
О.Поліщука. 


Давайте задамо питання: це світила української юриспруденції?
Ні.
Можливо, видатні правники?
Теж ні.
Талановиті менеджери, знавці земельного законодавства?
Знову ні – їх як призначили на посади, так вони на них і сидять, якщо хтось не втік за кордон через махінації з землею.          
То як же віднайти причину, з якої треба відмовити людині в землі?


О! Не хвилюйтеся! Про це вже подбала команда «Молодої генерації», щоб пересіяні кияни, такі як я, не заважали дерибанити київську земельку. Вони прийняли підзаконний акт, в якому вимагається надати графічні матеріали з планом вільної земельної ділянки, яку заявник хоче отримати у власність. І це при тому, що генплан Києва з розташуванням вільних і зайнятих ділянок з прізвищами їх власників й досі не оприлюднено! І навіть, якщо комусь щастило таку ділянку знайти, спритні шахраї Київзему переоформлювали таку ділянку на себе, а заявнику повідомляли: яка прикрість, ця ділянка давно вже зайнята!


Але я подав заяви ще до того, як було прийнято цей підзаконний акт! Тобто раніше, ніж він вступив у дію. Закони у нас, як відомо, зворотної сили не мають! Ви думаєте, що я цим страшенно ускладнив чиновникам Київзему пошук причини відмови? Так ось - помиляєтеся!
 

Для видатних правників, менеджерів і знавці земельного законодавства з Київзему це не має жодного значення. Всі три відмови вони аргументували тим, я не надав графічні матеріали з планом вільної земельної ділянки, яку хочу отримати у власність.
 

А яка думка з цього приводу суду?  

Цитата: “... суд дійшов висновку про те, що позиція відповідача з приводу відмови позивачу у наданні земельної ділянки у зв'язку з тим, що ним не було зазначено місце розташування земельної ділянки є законодавчо необґрунтованою, оскільки на момент подання такої заяви зазначення таких даних не було обов'язковим та відсутність таких даних не було визначено законодавством як підставу для відмови у передачі у власність земельної ділянки.”

Думка суду для наших героїв не має абсолютно ніякого значення! Як готували депутатам ЗАЗДАЛЕГІДЬ ПІДГОТОВЛЕНІ рішення з формулюванням «НІ», так і продовжують готувати.


Тоді я вирішив зустрітися з функціонерами Київміськради. Пошукати правди, так би мовити. Попросити про захист. Дзузьки! Голова Київзему довго витріщався на Земельний кодекс, і з рештою вичавив з себе, що я таки мав надати графічні матеріали (рішення суду для нього теж нічого не вартує). 


Перший заступник Київзему пан С.Птуха взагалі прислав мені відписку.

Недавно я зустрівся з одним з чиновників Київради, заступником міського голови – секретарем Київради
паном О.Резніковим. З ним, з його референтом, представником Київзему та начальником громадської приймальні паном Максименко. Пан О.Резніков, колишній адвокат, чудово ознайомлений з практикою Євросуду, через 15 хвилин розмови визнав, що чиновники Київзему помилилися.
Визнав він, також, що потрібно провести розслідування діяльності Київзему. Визнав, що переді мною потрібно вибачитися, якщо це буде доведено. 

Хочу подякувати Вам за особистий прийом у вівторок 10 лютого 2015 року. Дивовижно, проте Ви - перший держслужбовець Київради за 8 років, що визнав мої конституційні права, захищені українськими законами, визнав існування низки ще не вирішених проблем у роботі Київської міської ради, та визнав, що моя скарга вирішується в межах Вашої компетенції без необхідності мого вже четвертого за ліком звернення (що нагадує ходіння по колу) по захист мох конституційних прав до суду! Дякую!

Висновки:
- Київська міська рада в особі тих чиновників, з якими я мав «щастя» спілкуватися, геть не зацікавлена допомагати киянам у реалізації їхніх конституційних прав у сфері земельного законодавства;
- Методи дії й функціонування ударівської Київради абсолютно не змінилися з часів пана Леоніда Черновецького – повне ігнорування й невиконання українських законів;
- Зі мною зустрічаються які завгодно чиновники, крім самого нинішнього мера Києва, пана Віталія Кличка, що самоізолювався від киян і самоусунувся від виконання власних функціональних обов’язків. 

2 коментарі:

  1. "Що робилося те й буде робитися. І немає нІчого нового під сонцем...." Екклезіаст. Біблія.Ну і також це все тому що колективний орган не несе ніякої відповідальності.....навіть за порушення конституційних прав громадян.Саме тому все так і відбувається.

    ВідповістиВидалити
  2. Спробую добитися виконання законів. Далі буде тут: http://zemlj.blogspot.com/p/5.html

    ВідповістиВидалити