1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

понеділок, грудня 22, 2014

96. Андрій Ілларіонов: Хто розв'язав цю війну?

18 грудня 2014 агенція "Блумберґ" і газета "Вєдомості" оприлюднили матеріали, що поки не привернули до себе вартої уваги.

Putin's Secret Gamble on Reserves Backfires Into Currency Crisis
Путін з помічниками вирішили в лютому, що економіка Росії переживе приєднання Криму

Основний зміст цих матеріалів викладено в трьох наступних абзацах.

перейти до ПОСЛУГИ, КОНСУЛЬТАЦІЇ

"У лютому цього року під час Олімпійських ігор президент РФ Владімір Путін провів в Сочі секретну нараду з близькими помічниками, на якій обговорювалося питання, чи переживе російська економіка погіршення ситуації, яке може настати в результаті аншлюсу Криму. За словами двох чиновників, які брали участь в обговоренні, і на яких посилається агенція, помічники запевнили Путіна, що Росія досить багата, щоб перенести фінансові наслідки від можливого вторгнення в Україну...

Три урядових чиновника охарактеризували лютневі дискусії з цього приводу як вирішальні у визначенні позиції Путіна щодо України. Йому сказали, що в Росії достатньо валютних резервів для аншлюсу Криму, й щоб витримати санкції, які можуть за цим настати. За словами цих трьох чиновників, які говорили з Bloomberg на умовах анонімності, якби не значний обсяг резервів, які Росія накопичила в хороші для економіки часи, Путін міг би й не наважитися на тії дії, які він потім вчинив в Україні...

Серія зустрічів на цю тему була до того, як в наслідок протистояння з демонстрантами, які утримували Майдан, президент України Віктор Янукович залишив Київ, а потім, за допомогою Росії - й країну".

Обидва тексти доступні по посиланнях.

Нам залишається лише сформулювати кілька абсолютно очевидних висновків, що випливають з оприлюднених матеріалів.

1. На таємній нараді (вар.: серії нарад) у Сочі (далі: Сочинські наради, СН) у лютому 2014 В.Путін зі своїми "найближчими помічниками" обговорював питання, що став головним питанням року, що минув, а також нової історичної епохи, що почалася минулого року:

"Чи починати конвенційну війну проти України й навколишнього світу?"

2. Відповідь на це питання, отримане В.Путіним впродовж СН від своїх "найближчих помічників", судячи з матеріалів агенцій "Блумберґ" та газети "Вєдомості", була: "Так, починати".

3. Інформатори "Блумберґа" підкреслюють, що саме думка "найближчих путінських помічників" про достатність валютних резервів і спроможності російської економіки витримати зовнішні санкції, висловлена на СН, виявилася визначальною при прийнятті В.Путіним рішення про початок операції "Російська весна" з окупації та аншлюсу Криму, що стала початком конвенційної війни проти України.

4. СН, на якому (за підсумками якого) було прийнято рішення про окупацію й аншлюс Криму, було проведено В.Путіним ДО того, як В.Янукович залишив Київ, тобто до 21 лютого 2014 року. Ця інформація добре кореспондується з уже відомою інформацією про терміни початку військової операції Міністерства оборони Росії з окупації Криму (число 20 лютого 2014 викарбувано на медалі "За повернення Криму"), а також з інформацією про те, що Янукович наказав пакувати й вивозити речі з резиденції в Межигір'ї 18 лютого 2014 року.

5. Ця інформація дає додаткове підтвердження раніше встановленими фактами, згідно з якими рішення Путіна про початок операції з окупації й аншлюсу Криму й розв'язуванню конвенційної війни проти України й навколишнього світу було прийнято ДО перемоги Революції Майдану й, отже, НЕ у відповідь на втечу Януковича й формування в Києві нової влади.

6. Прийняття Путіним рішення про окупацію Криму й початку війни до перемоги Революції Майдану дозволяє сформулювати обґрунтоване припущення про те, що низка подій 18-21 лютого (масове вбивство майданівців 18 лютого, початок вивезення Януковичем речей з Межигір'я 18 лютого, розстріл "Небесної сотні" 20 лютого, раптове відведення силових підрозділів з урядового кварталу Києва в середині дня 21 лютого, до підписання угоди між Януковичем і трьома лідерами опозиції, втеча самого Янковича з Києва 21 лютого), були складовими елементами заздалегідь підготовленого й частково втіленого плану, націленого на виправдання підготовленої, а потім і розпочатої військової операції з окупації Криму.

7. За період з 14 лютого по 26 грудня 2014 року міжнародні резерви Росії скоротилися на 104 млрд. дол. Головним чинником падіння резервів стали російські військові дії проти України, рішення про початок яких було прийнято Путіним на СН в середині лютого 2014 року.

8. Безпосередніми результатами рекомендацій "найближчих путінських помічників" про достатність валютних резервів і спроможності російської економіки витримати зовнішні санкції, що вводяться у відповідь на аншлюс Криму, стали такі події:

- окупація й аншлюс Криму;
- втрата міжнародних резервів Росії в розмірі понад 100 млрд. дол.;
- початок війни проти України й навколишнього світу;
- загибель принаймні п'яти тисяч українців, поранення кількох десятків тисяч українців, поява не менше одного мільйона біженців, руйнування багатьох міст і селищ Донбасу.

9. "Близькими путінськими помічниками", учасниками СН в лютому 2014, крім В.Путіна, досить імовірно, були: Д.Мєдвєдєв, А.Улюкаєв, Е.Набіуліна, А.Сілуанов, О.Бєлоусов. Крім того, в СН могли брати участь також: С.Іванов, М.Патрушев, С.Лавров, С.Шойгу, В.Сурков, С.Глазьєв, А.Дворкович.

10. КК РФ:
Ст. 160. Привласнення й розтрата.
Ст. 282.1. Організація екстремістської групи.
Ст. 285. Зловживання посадовими повноваженнями.
Ст. 286. Перевищення посадових повноважень.
Ст. 353. Планування, підготовка, розв'язання або ведення агресивної війни.
Андрій Ілларіонов, LiveJournal
джерело: http://glavpost.com/post/2jan2015/opinion/10649-andrey-illarionov-kto-razvyazal-etu-voynu.html




4 коментарі:

  1. Особливо порадувала кртинка в кінці статті......інше все- дуже вже це сумно..... особливо велика стурбованість всього світу з приводу цих подій...

    ВідповістиВидалити
  2. Так, Василію, завжди цікаво почитати аналітику.

    ВідповістиВидалити
  3. картинка, дуже сподобалась, може справдиться?

    ВідповістиВидалити