1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

пʼятницю, вересня 05, 2014

72. Аналіз: генералів АТО судити не можна помилувати?

Аналіз виконано за матеріалами відкритої преси.
Я - підполковник служби в резерві, льотчик-винищувач. Закінчив ЧВВАУЛ і КВГІ. 
- Скільки?
- П’ять пляшок!
- Згоден!
Через годину забираю в офіцерів оперативного відділу 38 АК виконане “домашнє завдання” з питань, що стосувалися вивчення в КВГІ 450 навчальних годин тактики, стратегії, оперативного мистецтва. Для мене, хоча я й льотчик-винищувач, загальновійськова тактика, стратегія, оперативне мистецтво зрозумілі, проте, щоб грамотно викласти це графічно й письмово, потрібна допомога тих, хто практикується роками.

перейти до ПОСЛУГИ, КОНСУЛЬТАЦІЇ

За годину вони розмалювали кальку й написали ”Пояснювальну записку” до “Рішення”. Матюкалися: хто це, з навчальною метою, додумався загнати танковий батальйон в ліс для оборони Київського водосховища?

Ми навчалися по підручникам ще окупаційної Червоної армії. Після капітуляції СРСР їх привозили до Києва з московських військових академій генерали й полковники українці. 

Щоб організовувати свої академії.

Азіати не хотіли віддавати. Ті їм показували прізвища на обкладинках книжок і членів редколегій — геть українські. Азіати скрипіли зубами й віддавали. 

Просто для порівняння: моїм колегам, що навчалися у західних військових академіях, американці і європейці давали інформацію на електронних носіях. 

АТО називається АТО з політичних міркувань. Так вирішили в верхах. Верхи вважають це правильним.

Насправді — це війна. Тому АТО теж підпорядковується законам загальновійськової тактики, стратегії, оперативного мистецтва. 

Тому АТО керують, планують армійські генерали, МО, ГШ. 
МВС, Національна гвардія, добровольчі батальйони втілюють їхні задуми. 

Попри тьму недоліків в організації, координації й забезпеченні, АТО ще вчора проводилася успішно: в рази збільшилася площа звільненої української землі, справи просувалися чудово. І раптом все вмить змінилося.  

Сьогодні наше МО, ГШ, генералітет, звинувачують в усіх смертних гріхах через події під Ілловайськом. Вказують на прорахунки в командуванні військами. Чи це так? 

Так!

Є, як на мій погляд, один і найважливіший прорахунок. Про нього я вже писав у статті:

Аналіз низки окремих аспектів АТО та її авіаційної компоненти
http://zemlj.blogspot.com/2014/06/blog-post_29.html

Звучить він так:

- розгорнута операція з прикриття північного й східного кордонів й прикриття самої АТО, щоб захиститися від раптового удару, й розгромити окупантів, коли вони порушать кордони української держави.

Чому саме “прикриття самої АТО”?

Тому, що сили й комунікації АТО розгорнуті фронтом до колабораціоністів терористичних організацій Донбабве й Лугандонія, але “спиною” до кордону. Вони вкрай вразливі до удару через кордон у “спину”, що, власне, й сталося. 

Українська розвідка, розвідка США, НАТО, журналісти, громадськість, нечислені адекватні росіяни, вказували на десятки тисяч ворожого війська, сконцентрованого на кордоні, танки, БТР, гармати тощо. Вони готові до удару. Це відбірні війська. Оснащення — чудове. Постійні навчання.  

Задля справедливості хочу сказати, що в ГШ, як я вважаю, напевно теж бачили таку загрозу. Тому 51 окрема моторизована бригада, 72 моторизована бригада, інші частини, прикордонники, отримали завдання прикрити кордон і АТО.

У “вікнах” між прольотами американських розвідувальних супутників азіати обстрілювали зі своєї території нашу. Лише тепер мені стає зрозумілим, навіщо — щоб не дати закріпитися силам прикриття кордону й АТО (а ще тому, що бояться американців і міжнародного розголосу). Тому наші військові переходили на територію РФ. 

Як запобігти цим обставинам вже згадано в статті:

Як потрібно воювати в зоні АТО - поради афганця 
http://zemlj.blogspot.com/2014/08/65.html

Звучить це так:

7. Необхідно відвести від Російської кордону в зоні АТО на ввідстань 10-20 км всі підрозділи та прикордонників, яких обстрілюють російськими "Градами". Створивши в такий спосіб буферну зону. І нехай в цю зону заходять окупанти й гинуть від обстрілів вже нашими "Градами". Після звільнення Донбасу, буферна зона втратить свій статус і прикордонники повернуться на географічний кордон.

Ситуацію під Ілловайськом ще можна було виправити.
Розвідка не побачила вчасно удару азіатів?
Не було кому прийняти рішення?
Хтось не захотів взяти відповідальність?

Ну і ще один, на мій погляд, дуже суттєвий недолік я описав у статті:

Операція "Азіати"
http://zemlj.blogspot.com/2014/02/37_22.html

Звучить він так:

-створити альтернативні канали безперервного й стійкого зв'язку, як основи координації й управління силами;
    
Окупанти стали глушити мобільний зв’язок під Ілловайськом, і було втрачено останню можливість координації виведення сил і засобів та розгортання оборони.

А раз так, то мають бути виконані першочергові дії вже зараз:
- розгорнута операція з прикриття північного й східного кордонів й прикриття самої АТО, щоб захиститися від раптового удару, й розгромити окупантів, коли вони порушать кордони української держави  
-збільшено кількість Збройних сил України 
-проведено мобілізацію, щоб досягти вирішальної 3-, 5-, а то й 10-разової переваги над ворогом в живій силі й техніці 
-проведено інженерне облаштування північного, східного, морського й кордону з Придністров'ям захисними спорудами, протитанковими ровами тощо 
-оголошено про нову програму розвитку ЗСУ
-оголошено про відновлення програми випуску оперативно-тактичної ракети "Сапсан", що спроможна завдати удару по Москві, програму створення якої колишній МО Лєбєдєв старанно загубив  
-дії мають бути дуже швидкими, рішучими тощо.
     
Щойно українські війська стануть відповідати ударом на удар, завданий з території Кацапстану — це буде означати корінний перелом у війні!
Слава Україні! 




2 коментарі:

  1. Око за око! це правильна ідея, можна випробувати! Мов жахнули, не українці, а сепаратори! В них клепки нема, контролюйте ваших найманців, збили пасажиський літак, стріляють тіки вони!

    ВідповістиВидалити