1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

понеділок, березня 10, 2014

43. Запит на отримання публічної інформації до в.о. Президента України Голові ВРУ, в.о. Прем'єр-міністру України в.о. МОУ, в.о. Голови СБУ, в.о. Голови МЗС, в.о. Голови МВС


vidkrytist@apu.gov.ua, stepenna@rada.gov.ua, ovchar@rada.gov.ua, vidkrytist@mvs.gov.ua, publishinfo@kmu.gov.ua, press@mfa.gov.ua, sbu_public@ssu.gov.ua, zapytmou@gmail.com 
  • ЗАПИТ НА ОТРИМАННЯ ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
    в.о. Президента України
    Голові ВРУ
    в.о. Прем'єр-міністру України
    в.о. МОУ
    в.о. Голови СБУ
    в.о. Голови МЗС
    в.о. Голови МВС
    ФОРМА
    ДЛЯ ПОДАННЯ ЗАПИТУ НА ОТРИМАННЯ ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
    Запитувач   Леонід Васильович Підчибій______________________
    (прізвище, ім’я, по батькові — для фізичних осіб, найменування організації,
    ____________________________________________________
    прізвище, ім’я, по батькові представника організації — для юридичних
    ________________________________________________
    осіб та об’єднань громадян, що не мають статусу юридичної особи, 

    перейти до ПОСЛУГИ, КОНСУЛЬТАЦІЇ

    вул. Ентузіастів, буд. 23, кв. 117, Київ, 02154   
    pidchybii@ukr.net____________________
    поштова адреса або електронна адреса, контактний телефон) 
    ЗАПИТ НА ОТРИМАННЯ ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
    Прошу відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації" надати відповіді в межах компетенції кожного органу державної влади України на такі питання:
    - чому команда українським військовим не стріляти?
    - чому відсутність команди на всеукраїнську мобілізацію мільйонів українців?
    - чому пасивна, безініціативна, безхребетна позиція керівництва української держави?
    - чому й досі не оголошено на весь світ, МАГАТЕ, ООН, країнам "атомного клубу" інформації про підрив всіх атомних реакторів на всіх українських АЕС по типу чорнобильського, у випадку спроби окупацій нашої землі?
    - чому східні кордони й досі не перекриті?
    - чомупосла РФ не вислано з України?
    - де люстрація?       
    - чому й досі не з"ясовано, за яких конкретно обставин Аваков і Наливайченко відпустили Януковича?
    - чому Янукович тиждень їздив по Україні, невже неможливо було впіймати?
    - чому й досі не спіймано розстрільну зондеркоманду, що вбила "Небесну сотню"?
    - чому й досі не скасовано автономію Криму?
    - чому в Україні не вводиться військовий стан?
    - чому й досі працюють кримінальні схеми, ніхто не чіпає бізнес людей Януковича?
    (загальний опис інформації або вид, назва, реквізити чи зміст документа)
    Запитувану інформацію прошу надати у визначений законом строк (необхідне зазначити):
    на поштову адресу ______________
    (поштовий індекс, область, район, населений пункт, вулиця,
    ____________________________________________________________________
    будинок, корпус, квартира)
    на електронну адресу  pidchybii@ukr.net  _____________
    телефаксом __________________________________________________________
    за телефоном_________________________________________________________
    __09.03.2014 року  _______
    Леонід Підчибій, правозахисник http://zemlj.blogspot.com/     (дата)       (підпис)



    Л.В.ПІДЧИБІЮ
    Шановний Леоніде Васильовичу!
    На Ваш лист від 11 березня 2014 року повідомляємо, що порушені у ньому питання не можуть розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідають нормам Закону України "Про доступ до публічної інформації".
    Згідно з пунктом 1 статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Відповідно до статті 1 згаданого Закону публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
    Звертаємо Вашу увагу, що для зручності оформлення запитів на отримання доступу до публічної інформації Головним управлінням розроблено спеціальні інструкції та форми, з якими можна ознайомитися на веб-сторінці Офіційного інтернет-представництва виконуючого обов’язки Президента України (http://www.president.gov.ua/content/pub_info.html). Будь ласка, враховуйте їх при оформленні запитів на інформацію.
    Дякуємо за Ваш лист.
    З повагою
    Керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації
    Адміністрації Президента України                                         О.Кошелєв



    МІНІСТЕРСТВО
    ВНУТРІШНІХ СПРАВ
    УКРАЇНИ
    Підчибій Леонід Васильович
    pidchybii@ukr.net
    Департамент
    режимно-секретного
    та документального забезпечення
    вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01601,
    тел. 256-0333, www.mvs.gov.ua
    11 березня 2014 року    №       320 зі
    На     №                            від 
    У Міністерстві розглянуто Ваш запит, який11.03.2014 надійшов на електронну адресу (vidkrytist@mvs.gov.ua) відділу забезпечення доступу до публічної інформації ДРСДЗ МВС України.
    Інформуємо, що право на інформацію та право на звернення є окремими конституційними правами громадян і мають різну юридичну природу. Цим, зокрема, пояснюється те, що порядок реалізації цих прав регулюється двома законами.
    Так, відповідно до розділу 1 статті 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації» - публічна інформація це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
    Також, Закон України «Про доступ до публічної інформації», визначає запит як прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться в його володінні.
    Закон України «Про звернення громадян» передбачає різні форми звернень: пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги, які можуть містити різні за змістом вимоги, прохання чи пропозиції.
    Оскільки правовідносини стосовно звернень громадян і запитів на інформацію регулюються різними законами, то й процедури їх розгляду мають певні відмінності.
    Суть запиту зводиться до прохання надати інформацію, якою володіє розпорядник. Закон України «Про доступ до публічної інформації» надає право доступу до вже існуючої інформації (документів) і не вимагає створення у відповідь на запит нової інформації (зокрема, шляхом проведення аналітичної роботи тощо). Інші вимоги або прохання (надання роз’яснень, поновлення порушених прав тощо) розглядаються відповідно до Закону України «Про звернення громадян».
    Звертаємо Вашу увагу, що згідно зі статтею 5 Закону України «Про звернення громадян» такі листи мають бути подані в письмовій формі із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, місця проживання громадянина та підписані заявником із зазначенням дати або усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі).
    Ураховуючи викладене, пропонуємо Вам оформити звернення відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян» та надіслати до МВС України за адресою: вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01601.
    Заступник директора
    Департаменту                                        Р.Ю. Ковальов
  • Л. В. ПІДЧИБІЮ

    За результатами опрацювання Вашого листа від 09.03.2014 р., що надійшов на електронну адресу Секретаріату Кабінету Міністрів для запитів на інформацію, у межах компетенції повідомляємо.
    Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) публічна інформація – відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, яка була отримана або створена у процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
    Частиною п’ятою статті 19 Закону визначено, що запит на інформацію має містити загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо.
    Відповідно до частини другої статті 2 Закону цей Закон не поширюється, зокрема, на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.
    Заяви (клопотання) розглядаються згідно статті 15 Закону України «Про звернення громадян».
    Ваш лист за змістом не відповідає вимогам до запиту на інформацію, містить по суті прохання надати роз’яснення щодо дій Уряду у зв’язку із ситуацією в Автономній Республіці Крим, тому не може бути розглянутим у порядку, визначеному Законом України «Про доступ до публічної інформації».
    Ураховуючи викладене, для отримання відповіді на порушене питання пропонуємо Вам звертатися за допомогою засобів поштового зв’язку до Кабінету Міністрів (01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2) у порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян», або зателефонувати на Урядову телефонну «гарячу лінію» за номером: 0800-507-309 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні).
    Одночасно повідомляємо, що відповідно до частини третьої статті 5 Закону України «Про звернення громадян» звернення може бути усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі) чи письмовим, надісланим поштою або переданим громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.
               
    Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
    Секретаріату Кабінету Міністрів України

  •   
     

Немає коментарів:

Дописати коментар