1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

пʼятницю, жовтня 10, 2014

81. В бій ідуть замполіти: дивовижна реінкарнація "армійського ідеолога" від Януковича

В історії зі здачею росіянам Криму без єдиного пострілу з нашого боку, як і в повному паралічі армії (в першу чергу з причини вкрай низького морально-психологічного стану особового складу) на початку АТО, чомусь ніхто не згадує про таких "винуватців торжества", як структури виховної роботи в ЗС України. 


А адже цей потужний механізм вчорашніх замполітів, представлений сьогодні у вигляді принаймні одного офіцера в кожному підрозділі з рівня роти, що має в своєму складі табуни "фахівців" у всіх без винятку штабах, починаючи з батальйону, і цілий Департамент соціальної та гуманітарної політики в складі Міноборони, несе саму пряму відповідальність за той нездалий морально-психологічний стан, в якому перебували наші війська цієї весни. 

перейти до ПОСЛУГИ, КОНСУЛЬТАЦІЇ

Але Бог з нею, з відповідальністю. Вже всім зрозуміло, що за здачу Криму й ступор військ на Донбасі в квітні цього року ніхто не відповідатиме. Питання в іншому. А саме - в тому, хто зараз, коли вкрай важливий високий бойовий дух військ і рівень патріотизму в армії, відповідає за "виховну роботу" з особовим складом і керує замполітськім братством. 

Варто також врахувати, що у згаданого Департаменту соціальної та гуманітарної політики МО України є такі важливі функції, як робота з громадськістю, забезпечення зв'язків армії й цивільних установ й організацій, формування в суспільстві позитивного образу Збройних сил. Ми, група "ІО", не так давно публікували звіт про ситуацію на так званих звільнених територіях, в якому згадували, що при всьому старанні нам не вдалося виявити в цих районах і слідів роботи згаданої структури, хоча зараз така діяльність, має без перебільшення, державне значення. 

Зате "замполіти" проявляються в іншому. Зараз, за ​​нашими даними, йде потужний рух з боку керівництва згаданого Департаменту з метою "віджати" й перевести під своє керівництво прес-центри (медіа-центри) у складі різних структур ЗС України, в тому числі й всім відомий прес-центр АТО. Щоб замполітское керівництво могло контролювати, яка інформація про діяльність армії (у тому числі частин і підрозділів у складі сил АТО) потрапляє громадськості, а яку треба приховати. 

Ця бурхлива діяльність у дивний спосіб збіглася з призначенням 30 вересня в.о. директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики МО Баскакова Юрія Георгійовича. Пана, що має дивний диплом кандидата економічних наук, перевірка якого в Міноборони зажадала "встановлення еквівалентності національним документам про освіту", адже виданий він був у Москві (див. Документи). 

Якщо бути більш точним, то йдеться не про призначення, а про повернення на посаду. В наказі міністра оборони України №691 від 30.09.2014 р. про призначення Баскакова Ю.Г. виконуючим директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики сказано, що йому наказується "повернутися до виконання обов'язків" на даній посаді. Що змушує нас копнути глибше, щоб зрозуміти, коли він вперше був призначений на цю посаду. І нашому здивуванню немає меж. 

Зокрема, як свідчать документи, наявні в розпорядженні групи "ІО", Баскаков Ю.Г. був призначений на посаду директора зазначеного Департаменту наказом міністра оборони П.Лебедєва №88 від 21 жовтня 2013 "без конкурсного відбору". Раніше ж він був помічником самого Лебедєва з патронатної служби міністра. 

І не просто призначений: для того, щоб протягнути Баскакова на цю посаду, Лебедєв написав звернення на ім'я Януковича (№220\7899 від 8.10.2013), в якому вихваляв "компетентність, ініціативу й вміння оперативно й грамотно організовувати виконання завдань" пана Баскакова. На що Янукович, природно, дав "добро" (Узгодження за вих. №1-1\2737 від 18 жовтня 2013 року). Ще б пак: як не поважаючи такого, що заслужив довіру помічника Лебедєва - головного "полководця" Сім'ї! 

Саме за часів пана Баскакова керівництво Міноборони готувалося кинути армію проти Майдану, а очолюваний ним Департамент соціальної та гуманітарної політики посилено "працював" з особовим складом на предмет лояльності до влади й моральної підготовки особового складу до збройного протистояння з власним народом (у нас є чимало свідоцтв подібної "роботи"). 

А через півроку був Крим, і повністю деморалізовані українські війська не те що не пручалися агресору, а навіть геть відмовлялися виконувати вимоги Статуту гарнізонної та вартової служби. Підсумок - окупація півострова. Та ж біда застала українську армію й на початку АТО на Донбасі, коли протистояти російсько-каральним військам могли лише добровольчі формування в очікуванні, коли армія прокинеться. Хоча, почни вона діяти з самого початку подій, навряд чи сьогодні українську землю топтали б російські найманці й солдати вкупі зі своїми шістками з "ДНР" і "ЛНР". 

І ось "головний армійський ідеолог" від Януковича знову в лавах. На тій же головній "виховній" посаді в армії. 

Нам здається, це виглядає принаймні дивно... 

Секція "Браво" групи "ІО".

джерело: http://sprotyv.info/ru/news/6533-v-boy-idut-zampolity-udivitelnaya-reinkarnaciya-armeyskogo-ideologa-ot-yanukovicha


Немає коментарів:

Дописати коментар