1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

понеділок, серпня 25, 2014

66. "Миротворець" АТО: розвідувально-ударний комплекс

РУК - розвідувально-ударний комплекс, це система, яка об'єднує засоби розвідки, наведення, управління, високоточного вогневого ураження, й призначена виявити й знищити рухомі й нерухомі одиночні й групові цілі ворога в глибині розташування його військ.   


141. Вова — аватар Коломойши, Юля — аватар Ліліпуті


Ця тема, як етап розвитку військових технологій, обговорювалася в світовому військовому середовищі ще років зо 30 тому. Практичне застосування було американцями в Іраку та Югославії, європейцями в Лівії. 

перейти до ПОСЛУГИ, КОНСУЛЬТАЦІЇ

Азіати застосовують такі РУК в Україні на Слобожанщині. 

Їх основою є БПЛА "Орлан-10", що може передавати високоякісну фото й відео картинку з відстані понад 100 км в реальному часі. Російські окупанти застосовують потім "Град", "Торнадо" й ствольну артилерію.

Сили АТО лише нині починають отримувати щось подібне, адже почалися поставки БПЛА національного виробництва. Практика показала, що впродовж війни необхідно модернізовувати техніку (наприклад протикумулятивні екрани для танків і БТР), і створювати нову зброю.

Принципи РУК, яа показує аналіз, вже почали застосовуватися: 
"У суботу в місті Ровеньки Луганської області, було виявлено скупчення на автобазі близько 40 броньованих машин, 3 ЗРК типу "Стріла-10" і до 500 найманців незаконних збройних формувань, які ймовірно були екіпажами, які оперують виявленою технікою. Про це передає прес-центр антитерористичної операції.
"Не виключається, що зазначений особовий склад прибув як "гуманітарний конвой", - йдеться в повідомленні.
Прес-центр зазначив, що дана база терористів була знищена високоточним ударом Збройних Сил України щодо виявленого об'єкту. Мирні жителі не постраждали, підкреслили також в штабі АТО".

БПЛА національного виробництва дозволяють зв'язати ОТР "Точка-У" й коригований 152 мм артилерійський снаряд "Квітник" в єдиний розвідувально-ударний комплекс. 

Це - "готове рішення". 
Проте є проблема. 

Максимальна відстань застосування снаряда "Квітника" близько 20 км, а ОТР "Точка-У" близько 120 км. 

Для низки цілей "Точка-У" занадто потужна й дорога. На мій погляд, варто модернізувати некеровані ракети "Граду", "Смерчу" й "Урагану" в кориговані на зразок комплектів створення коригованих американських авіабомб. Це дозволить на порядок зменшити кількість ракет для знищення типової цілі, й значно зменшити витрати на АТО взагалі, з й без того порожнього бюджету.

А найціннішим є те, що така модернізація дозволить створити зброю, що поставить на конвеєр справу перемелювання караванів духів з десятків і сотень одиниць техніки. 

Як я вже писав у статті:

Аналіз низки окремих аспектів АТО та її авіаційної компоненти

http://zemlj.blogspot.com/2014/06/blog-post_29.html

потрібно якомога швидше встановити панування в повітрі над зоною АТО, знищивщи ЗРК окупантів "Бук-М", з якого вони збили малазійський Боїнг-777, та ЗРК "Оса". Це дозволить значно розширити перелік сил та засобів, які можна буде залучати до РУК.    

Ось ще повідомлення:  
"Колона російської військової техніки в понеділок вранці спробувала здійснити прорив з території Росії в Україну в районі Новоазовська. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.
"Завдяки оперативним діям українських підрозділів, колона була розчленована. Основна частина колони зупинена вогнем наших сил", - повідомив він.
"Частина колони (попередньо - 10 БТР, 2 танка і 2 КамАЗи) продовжила рух углиб території України. Сили АТО починають дії з її знищення", - додав Тимчук. Інформацію про вторгнення російських військ підтвердив керівник батальйону "Донбас" Семен Семенченко".

З цього можна зробити висновок, що конкретно цей караван з духами виявили не засобами інструментальної розвідки, а лише тоді, коли його побачили на власні очі на найближчому блок-посту.

Або:
"Органи СБУ спільно з добровольчим батальйоном "Айдар" в районі Олександрівська Луганської області знешкодили лісовий табір бойовиків".

В обох випадках досить було застосувати елементи РУК відповідні за відстанню ураження, кількістю та потужністю й не неражати на небезпеку життя наших воїнів, що знищують азіатів у безпосередньому вогневому контакті. До того ж це дозволяє витратити не більше, ніж кілька десятків хвилин від моменту виявлення, ідентифікації й до ураження цілі. Вищому військовому керівництву не потрібно годину висіти на телефоні, щоб спробувати уявити, що ж там відбувається? 

Й особисто не потрібно виїзджати на передову: все видно на картинці.  

Ми маємо організувати візуальний контроль кожного квадратного метру тимчасово окупованої української землі (її площа відносно невелика), щоб отримати можливість негайно бити нововиявлені цілі, особливо, що лізуть з-за кордону.   

Продовжується з 1240 року найкривавіший міжрасовий конфлікт планети між білою Європою й жовтою Азією. Ми зацікавлені перемогти в ньому швидко, з найменшими втратами й використаними ресурсами. 

Описане вище стосується лише оптимістичного технічного аспекту. Військово-політичний аспект конфлікту, дії вищого керівництва українською державою, залишаються й досі сумнівними для нас, українців. 

Матеріали для самопідготовки: 

https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAA&url=http%3A%2F%2Firbis-nbuv.gov.ua%2Fcgi-bin%2Firbis_nbuv%2Fcgiirbis_64.exe%3FC21COM%3D2%26I21DBN%3DUJRN%26P21DBN%3DUJRN%26IMAGE_FILE_DOWNLOAD%3D1%26Image_file_name%3DPDF%2FNitps_2012_3_5.pdf&ei=4m_7U62kJ-P_4QSx64HQBw&usg=AFQjCNFVqnaZsBqxHSk00z8hu29-eiFQ-g&sig2=KQwlTmpmYdXNKviAVbsICg&bvm=bv.73612305,d.bGE

http://uad.exdat.com/docs/index-688815.html


6 коментарів: