1. Як українцям застосувати принцип "Розділяй і володарюй" для політичної перемоги? Аналітичні матеріали політтехнолога

 Київ, Україна.  Шановні пані, панове!  Якщо ви помітили, то чужинці вже давно розділяють і володарюють нами, українцями, й нашою країною. ...

суботу, квітня 06, 2019

142 ЗЕ група з особливими інтересами

У своїй основі політичне життя країни репрезентоване двома типами груп.


Перша - ГРУПА ЗІ СПІЛЬНИМИ ІНТЕРЕСАМИ. Це велика загальнодоступна група, як, наприклад, політична партія, чи асоціація вчителів, чи церква. Ось що характеризує їх як групу зі спільними інтересами: вони підтримують те, на підтримку чого виступають, і роблять те, про що говорять. У них є переконання, за які вони б'ються, проте вони відкриті й  їхній вплив прямий і очевидний. 

А ось група іншого типу. Її можна назвати ГРУПОЮ З ОСОБЛИВИМИ ІНТЕРЕСАМИ. Можна було б також назвати її групою з "таємними" інтересами. Її характеризує те, що вона поділяє якусь фіксовану ідею, проте вголос оголошує зовсім про інше. До цієї групи належать фанатики, котрі не працюють ні в чиїх інтересах, окрім власних, і їх аж ніяк не хвилює благополуччя тих, хто не підтримує фіксовану ідею такої групи. 

Цим групам з особливими інтересами зазвичай не довіряють, позаяк вони не оголошують своїх істинних намірів і продають свою фіксовану ідею, приховують її за димовою завісою хитрих трюків (часто досить розумних) і пропаганди.

Країни з демократичною формою правління роблять себе вразливими для груп з особливими інтересами кількома шляхами. Ось найвідоміший з них: кандидату потрібно мати гроші для проведення виборчої кампанії. Деякі з цих кандидатів на виборчу посаду взагалі не можуть виставити свою кандидатуру на виборах, якщо не отримають фінансову підтримку або від самих груп з особливими інтересами, або завдяки впливу таких груп.

Щоб виявити групу з особливими інтересами, достатньо лише запитати: "Чи роблять вони й стараються робити те, про що вони та їхні представники заявляють?". Якщо відповідь позитивна, то це просто група зі спільними інтересами. 

Якщо ж група виставляє на загал одні цілі, а насправді  ретельно приховує свої устремління, то це група з особливими інтересами.

Громадськість справедливо відчуває відразу й страх до груп з особливими інтересами.

4 коментарі:

  1. похоже на "антиполитический" миротворец. Что-то по фактам есть? Телегу текста я тоже могу написать, пока это просто скучный текст. Ну и оскорбительный анекдот в конце - все по канонам порохобота))

    ВідповістиВидалити
  2. Азіятомовний дописувачу! Ж2 грошей не дає - ж2 гроші віднімає. Передай це 72% лохів!

    ВідповістиВидалити
  3. ой же олени, писатели , порохоботики конченые!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Які ознаки спроби початку остаточного вирішення "українського питання" за сценарієм ЗєіБєні?
      - волання, що забагато українського в Україні
      -нівелювання й неприкрита зневага до наших, українських цінностей, до того, що є самою суттю поняття Україна, глумління й висміювання
      - спроби домовитися з так званими ДНР і ЛНР
      - штучні перепони на кшталт референдуму чи ще чогось про повернення до євроструктур і входження в НАТО
      - патякання про постачання води й електроенергії в Крим
      - пропозиції зняти блокаду з аншлюсованої АРК й ОРДЛО
      - спроба знищити з середини силові структури своїми "кадрами"
      - ну просто явно видні й кричущі нелогічності (і ще м'яко сказано) в оборонному плануванні, кадровій політиці, витрата бюджету, закупівлі, експорт-імпорт, зовнішня політика
      - відкрити фронт за для сприяння окупації України азіятами тощо.

      Один порівняно чесний спосіб використання #ж2 в геополітичних інтересах України
      https://zemlj.blogspot.com/2019/06/2.html

      Видалити